#Interjú 1 [ Szilvi ]

Mint, látjátok megérkeztem az első interjúval, amit a blog verseny 'Legszebb leírás' kategória második helyezettjével, vagyis Szilvivel készítek. :)

Forever and Ever

1. Elég sokan ismerik a Forever and ever című blogod, és biztosan sokan kíváncsiak rá, hogyan alakítottad ki Roxy karakterét. Honnan jött az ötlet, hogy egy árva lány legyen?
 - Őszintén szólva az egész történetet, vagyis a főbb momentumait 10 perc alatt találtam ki, így azt is, hogy Roxy egy árva lány lesz. Szerettem volna egy szomorú blogba belekezdeni, így ez tűnt a legjobb megoldásnak, hogy árva legyen.

2. Én, mint egy olvasód. Kívül állóként látom a dolgokat, és egy - egy szomorúbb jelenet rám is hatással van, de jobban érdekel, hogy te mit érzel mikor a fejezeteket írod? Pl: Roxy halála, Harry változása, Niall balesete...stb.
 - Örülök, hogy ezt megkérdezted. Lehet nem hiszitek el, de talán néha jobban bőgök a jeleneteken mint esetleg ti olvasók. Annyira beleélem magam, hogy képtelen vagyok visszafogni magam. Percekig úgy írok, hogy könnyezem. Kívülről elég viccesen nézhetek ki ilyenkor. Talán ezért is tudom nektek átadni azokat az érzéseket amiket szeretnék, legalábbis a visszajelzésekből ez derül ki.

3. Mint tudjuk, hogy nem terveztél második évadot..., de mégis sikerült összehozni [ természetesen ennek mindenki örül ] Mégis fel merül bennem a kérdés, ha nem jön a fantasy élet..., hogyan folytatódott volna Roxy élete? Egyáltalán folytattad volna még a történetet? 
 - A válaszom egyértelmű nem. Ha nem jött volna ez az ötlet, nem írtam volna tovább, máshogyan azt hiszem nem lett volna értelme folytatni. Sőt elárulom, akartam 3. évadot is, de végül lemondtam róla, annyit ígérhetek, hogy a második évad vége rengeteg meglepetést tartogat még. 

4. El is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amit azt hiszem senki sem vár... A befejezés. Csupán arra lennék kíváncsi, hogy a történet Happy End-el zárul - e? 
 - Nem árulhatom el, te is tudod. :) De bízom abban, hogy az utolsó részek mindenkit meglepnek, és örömmel fognak visszagondolni erre a blogra a későbbiekben. Egy olyan blogra, ami megérintette őket... csak egy kicsit.

5. Rendben, megértem. Esetleg, olvasóid nagy örömére, tervezel-e egy újabb blogba belevágni.  
 - Sajnos nem, nem lesz időm, és őszintén szólva pihenni akarok egy kicsit az írás terén. Viszont van egy újabb ötletem, az már nem fanfiction, sőt, lehet azt csak magamnak írom majd, még nem tudom. De egyelőre nem lesz új blogom.

6. Esetleg terveid vannak arra, hogyan töltöd majd a téli szünetet? Szentelsz majd időt az írásra?  
 - Nekem nincs szünet, már nem járok suliba, vagyis egy tanfolyamot végzek, közben dolgozom. De karácsony körül több szabad időm lesz, azt tervezem, hogy még decemberben befejezem a blogot, szóval igen, több időt szentelek majd az írásra a következő hetekben.

7. Tényleg, erről már el is feledkeztem. Milyen ennyi idősen a blogger világ tagjának lenni? Főleg, hogy One Direction Fanfiction-t írsz. Nem szoktak támadni emiatt?
 - Eddig nem támadtak emiatt, azt hiszem mindenkinek van helye itt aki egy kicsit is szeret írni, és megszeretné osztani ezt másokkal. A környezetemben élők nem nagyon tudják, hogy írok, vagyis azt igen, hogy írogatok, de azt nem, hogy kikről, elég vicces mikor elmagyarázom nekik. A 22 éves lányok már nem nagyon rajonganak olyan bandákért mint a 1D, én mégis imádom őket, ezért is kezdtem bele egy fanfiction írásába, és nem nagyon izgat a rosszindulatú emberek véleménye. Szeretem ezt csinálni, akinek ez nem tetszik, azt kergesse meg Holman. :D

8. Remekül fogod fel a dolgokat, nem kapsz támadást... Sokan szeretnek és vannak olyanok, akik felnéznek rád. Kaptál már olyan üzenetet, hogy segíts nekik egy - egy történet elkezdésében? Vagy kaptál már úgy mond rajongói levelet?
- Igen, nem egy olyan levelet kaptam ahol segítséget kértek. De ezekkel nem tudok mit kezdeni, én nem írhatom meg mások helyett a történetet, mert az már nem az ő blogjuk lenne, hanem az enyém. Viszont ha kisebb segítség kell nekik, mint például, hogy döntsem el jó történet lesz-e amibe belekezdenek, abban szívesen segítek.
Kaptam rajongói leveleket is, főleg az első évad végén. Nagyon örültem nekik, sokan írták, hogy felnéznek rám, és tehetséges vagyok. Bármennyire is jólestek a szavaik, nem tudom magamról ezeket elhinni, mert csak egy egyszerű lány vagyok, aki írogat, semmi tehetség nincs bennem, a 'tehetséges író' jelző nem nálam kezdődik, elég ha elolvasnak egy jó könyvet, egyből rájön az ember, hogy a nyomukban sem vagyok. Mindig azt írom ilyenkor, hogy amatőr vagyok... nagyon.


9. Pedig szerintem van tehetséged az írásos, és ez meg is látszik. Elég szépen emelkedsz ki a több blogger közül.... Annyit szeretnék tudni, hogy mi a véleményed a mai Fanfictionokról? Szerinted létezik sablonos történet? Vagy mindegyik egyedi a maga módján? 
 - Köszönöm szépen aranyos vagy. Szerintem vannak sablonos fanfictionok. De ez nem baj, mindenki kezdi valahol, és ha az egy sablonos blog lesz, nem baj, mert később lesz viszonyítási alapja, hogy mennyit fejlődött. Nem szeretem bántani azokat akiknek sablonos a blogja, ha valaki szeret írni, tegye. Ne hagyja abba csak azért mert néhány rosszindulatú ember azt mondja, hogy van már ilyen blog. Mindenki eltudja dönteni, hogy olvasni akarja-e azt a történetet, persze az biztos, hogy egy sablonos sztorinak kevesebb lesz a nézettsége. De kit érdekel, mindenki magáért ír elsősorban, ha neki tetszik, akkor nincs semmi gond.
Én személy szerint nem szeretem a sablonos történeteket, csak az egyedi, szépen megfogalmazott blogokat olvasom, de nem bántom azokat sem, akik még nincsenek ezen a szinten. Minden gyakorlás és szorgalom kérdése, és inkább segítsünk ezeknek az embereknek, ahelyett, hogy szanálós blogokat hozunk létre, és lejáratjuk őket. 
 
10. Teljes mértékben egyetértek veled. Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdésekre és még egyszer gratulálok a második helyezéshez. :)
 - Köszönöm én is. :)
 
Akinek kedve támadt, nyugodtan látogassa meg Szilvi blogját, merem állítani, hogy nem fog csalódni:)


3 megjegyzés:

  1. nagyon szép interjú! jó kérdések, tartalmas válaszok! :) köszönjük<3

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerintem is szuper, hogy az egyik kedvenc bloggeremet meginterjúvolták.:) Jó kérdések.:) Ja, és Szilvi: már a válaszaidban látszik, hogy tehetséges vagy!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most megdobbant a szívem, köszönöm, nagyon aranyos vagy. :)

      Törlés